CropEye nieuwsbrief 30 - april 2019

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken
NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief 30, jaargang 9, april 2019Partnersearch; Biologische aanval op plantrot

Wij zoeken partners om na de haalbaarheidsfase de volgende fase van productonderzoek in te gaan. Proeven met modelplanten, doseringen etc. zullen aan de orde komen in een MIT R&D-samenwerkingsproject. Voor nadere info, of hebt u interesse: daan.kuiper@cropeye.com of 0651216159

Sclerotinia sclerotiorum, in de volksmond rattenkeutelziekte genoemd, is een plantrot veroorzakende schadelijke schimmel. Zowel in de akkerbouw als in de tuinbouw veroorzaakt deze schimmel schade aan gewassen, o.a. aardappelen, uien, tomaten, komkommers, koolsoorten en slasoorten.  

Lees meer…
Uniek project in Gelderland

Eind maart 2019 zijn ca 130 hazelnotenbomen van ca 10 jaar oud gerooid en met kluit naar drie ondernemers in Gelderland overgebracht. Daar zijn de bomen opnieuw geplant in de vorm van bufferstroken. Een bijzonder project voor wat betreft leeftijd van de hazelnotenbomen en de omvang van de bomen. Het verplaatsen van hazelnotenbomen van deze omvang en ze in de vorm van bufferstroken opplanten is een uniek experiment.

Lees meer…
De Mineralenfabriek

Na een verkennend vooronderzoek gaan we nu echt van start met het ontwerpen van de mineralenfabriek in het noorden van het land. Afvalwaterstromen zullen stapsgewijs ontdaan worden van fosfaat, stikstof en kalium. Het zal zo worden aangepakt dat:

  • De terugwinning wordt gevolgd door het blenden tot mestproducten
  • De instelling opschaalbaar is voor later toe te voegen terugwinningsprocessen, bv spore elementen maar ook medicijnen

Lees meer…
Planteffecten door algen.....naar de markt

We hebben een tweetal zeer goed gedocumenteerde plantstuureffecten door een tweetal algenpreparaten. Deze effecten zijn:

  1. Stresstolerantie verhogend bij bv logistieke fase van potplanten
  2. Stresstolerantie verhogend, dus minder plantuitval, tijdens transport van zeer jong plantmateriaal vanuit bv. Zuid-Amerika naar Nederland
  3. Verhoging van de stikstofefficiëntie van bv. tarwe, mais

Er worden nu business initiatieven ontwikkeld om deze effecten commercieel in te zetten, waarbij we nu mikken op hoogwaardige applicaties. 

Lees meer…

dare to share
Postbus 106, 2678 ZJ  De Lier
www.cropeye.com - info@cropeye.com
Klik hier om U af te melden klik hier om uw gegevens aan te passen
Powered by AcyMailing