CropEye nieuwsbrief 39 - september 2022

Klik hier om deze nieuwsbrief online te bekijken
NIEUWSBRIEF
Nieuwsbrief 39, jaargang 12, september 2022Circulaire Biobased Meststoffen uit plantaardige reststromen
Weer een stap verder

Eerste prototypes zijn geformuleerd en worden dit najaar experimenteel geverifieerd (EU-Rustica).

Een 13-tal prototypes zijn geformuleerd en samengesteld uit de eerder verkregen en geanalyseerd building blocks. De onderlinge variatie tussen de prototypes wordt bepaald door:

  1. Het doelgewas
  2. De gewenste functionaliteiten voor gewas en bodem
  3. De mate waarin deze nieuwe meststof de huidige bemesting vervangt
  4. De meerjarige planning t.a.v. gewenste bodemkwaliteit
  5. Type vruchtwisseling
  6. Teeltspecifiek management

Uit de opgewerkte plantaardige reststromen van land- en tuinbouw en foodprocessing ontwerpen we deze nieuwe circulaire, regio specifieke en multifunctionele meststoffen. 

Lees meer…..


 

Zuid-Holland voedt haar eigen bodem o.a. met circulaire biobased fertilizers

Het is economisch en technisch haalbaar en qua wetgeving zeer hoopvol om m.b.v. circulaire meststoffen het overgrote deel van de “landbouwkundige” bodem van de Zuid-Hollandse eilanden te voeden, aansluitend bij de ambitie van de provincie Zuid-Holland om een groter deel van de bodem in de provincie Zuid-Holland circulair te voeden (direct of indirect) met plantaardige reststromen, aldus de rapportage van CropEye, Agrimaco en Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid.


Lees meer…..
We gaan verder met IsoAgens®,micro-alg biostimulant

CropEye is m.b.v. een DEI (Duurzame energie en energie-innovatie)-subsidie met twee partijen uit het bedrijfsleven verdergegaan om een product te ontwikkelen waarin IsoAgens® zit ingesloten en dat in de sierteelt/productieketen vrijkomt om de gedocumenteerde effecten te realiseren:

  1. Verhoogde stikstof-efficiëntie
  2. Verhoogde stress tolerantie tegen lage temperaturen, weinig licht en droge omstandigheden

Dit behelst o.a. optimalisatie dosering van IsoAgens® en de productieproces settings, verificatie experimenten en praktijkvalidatie experimenten. Dit dient allemaal voor juni 2023 afgerond te zijn, zodat daarna de feitelijke business ontwikkeling kan plaats vinden.

Lees meer.....


Wijziging postadres CropEyeM.i.v. 1 oktober 2022 komt ons postadres Postbus 106, 2678 ZJ De Lier te vervallen. Vanaf deze datum is ons postadres: De Geren 4, 6659 CX Wamel.

dare to share
De Geren 4, 6659 CX Wamel
www.cropeye.com - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier om U af te melden klik hier om uw gegevens aan te passen
Powered by AcyMailing