‘t Zand (Huissen) wordt steeds mooier omdat er steeds meer walnotenbomen worden geplant om van de walnoten de mooiste en lekkerste producten te kunnen maken zoals walnotenolie, -pesto, -mayonaise, -melk, -kaas en -room.

Een groeiende groep ondernemers in ‘t Zand is bezig met de teelt en de verwerking van de walnoot. Dit samenwerkingsverband wordt uitgebreid met bestaande en nieuwe notentelers van elders uit Gelderland. Bundeling van krachten, kennis en ervaring maakt de kansen groter en de risico’s kleiner. In deze tijd dient de ontwikkeling van een regionale notenketen in de pas te lopen met de ontwikkeling van landschap en biodiversiteit. Ook zullen gezamenlijke afspraken over kwaliteit en duurzaamheid leiden tot een beter product.

Per 1 december 2021 zijn wij…..Hogeschool van Hall Larenstein, Gemeente Lingewaard, Buitenpoort Catering & Events, De Zandse Notengaard, CropEye, De Tuinen van MergenMetz, Advisie-Agro en meester-kok Angélique Schmeinck aan de slag gegaan om met steun van de Provincie Gelderland de korte notenketen te vormen vanuit de bestaande telers en gebruikmakend van alle kennis en kunde die er is.

          
De levering van de 1e partij lokaal geproduceerde noten door Herman Janssen van de Zandse Notengaard aan Ton Janssen van Buitenpoort Catering & Events.

Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Herman Janssen - 0622864679 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


 
       


  
“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”